Våra senaste projekt & belysningslösningar för företag som byter till förnybart

Vi lägger upp utvalda belysningsprojekt & aktuella företag som vågat ta klivet över till förnybar energi för en hållbar utveckling!


solcellsarmatur, solcellsbelysning

En samfällighet har installerat solcellsarmaturer längs en väg.

Solceller vid samfällighet. En samfällighet i Stockholm har installerat sina första 4 armaturer av totalt ca 60 armaturer vid en vägstäcka som saknar elnät och där kabeldragning har ansetts för omfattande och kostsamt. Kunden är mycket nöjd med installationen och ska nu belysa resten av sträckan med armaturen, Linear S-line, som har den senaste ALS-teknologin och dubbelt så lång brinntid som föregående modell i serien. Linear S-line är en bra armatur till ett kostadseffektivt pris som passar både stora och små installationer. Linear S-line klarar upp till 10 dagar utan sol och kräver 10-11 timmars fullt solljus för att bli fulladdad. Trots mycket vegetation kring armaturerna som delvis kan skymma solen så lyser armaturena bra i denna miljö. Linear S-line är en av våra mest populära armaturer just nu, mycket på grund av sin smarta energisparande ALS-teknik. Men också på grund av sin subtila design, moderna utformning och smarta funktioner. Gatuarmaturer med solcellsdrift

solcellsarmatur, gatlykta solceller

TC-kraft installerar solcellsarmaturen, Discovery, i 100-watt helt utan sladdar eller strömdragningar

Gatubelysning med solceller breder ut sig och har visat sig fungera bra även i Sverige när man dimensionerar komponenterna korrekt. Flera stora namn faktiskt flest energibolag har idag valt att satsa på solcellsarmaturer i allmänhet och solceller i synnerhet. Trots att vi i Sverige har relativt få soltimmar är vi ändå i paritet med exempelvis Tyskland och solcellsanläggningar runt om i Sverige vittnar om funktionaliteten av sättet att generera elektricitet. TC Kraft har här prövat en solcellsarmatur som vi kallas Discovery och den har en effekt på 100-watt med Bridgelux-dioder, silikonbaserad solcellspanel med isolerat LiFePO4-batteri och en snyggt lackad vit aluminiumkropp. Solcellspanelen kan vinklas och roteras beroende på armaturens och solens läge. 100-watt är mycket när det kommer till solceller och den största modell vi sålt hitills. Även om vi är i diskussioner om en specialarmatur i 200-watt som drivs av solceller och är av sällan skådat slag med fyra solcellspaneler och fyra specialbatterier i GEL samt en vindsnurra på nästan 100-watt för att klara även de sämsta soldagarna vintertid när ingen sol kommit på länge.

Discovery finns i 100-watt men kan specialbeställas för att få högre lumen, watt, solcellspanel och batteri. Att det utvecklats just inom solcellsbelysning ter sig dock naturligt då man vill få ner watt samtidigt som batteritiden blir längre och lumen / ljustyrkan högre. Med belysning som har vanlig el är bara ett byte till LED en win-winsituation med när det kommer till solceller har det en mer praktisk betydelse med höga lumen och stabila batterier såsom Discovery exempelvis.

Just denna armatur är av större kaliber vilket kan ses på hela företaget att installera armaturen vilket är ett arbete i sig då solcellspanelen ovanpå armaturen blir ganska otymplig. Då är det tur att man bara behöver installera armaturen en gång. Vid samtlig montering av armaturerna Discovery och Zero CO2 rekommenderar vi att man har sakkunniga även om det inte krävs någon eldragning eller liknande så krävs det specialkunskap i att installera armaturerna korrekt och så de inte skadas av misstag. Armaturen är mycket tålig men solcellspaneler är som vilken annan solcellspanel som helst och kan skadas både vid transport, förflyttningar och installationer. Här kan vi exempelvis se TC Kraft göra en föredömlig installation med perfekt resultat. Läs mer om våra solcellsarmaturer under fliken Gatubelysning med solceller

parkarmatur, torgarmatur, led

Solcellsarmaturer dyker upp lite varstans - Här är vår Aurora med 12-watt

LED-belysning och solcellsarmaturer blir både vanligare och mer polulära för var dag som går. Inte bara utvecklingen går framåt nyttan med solcellsarmaturerna börjas ses lite var stans. Här har en kund satt upp en solcellsarmatur som en gatlykta över sin friggebod där det saknas tillgång till elnätet. Armaturen är på 12-watt och en parkarmatur snarare än en vägarmatur. Passar cykelvägar, torg, gator och andra ställen där man vill ha ledbelysning eller upplysta områden utan att behöva dra el. När det kommer till större applikationer kan man i Sverige vara tvungen att komplettera med både fler solcellspaneler, fler batterier och i det värsta vintersenariet även komplettera med en vindsnurra på toppen så man får vindkraft i tillägg till solelen då har man också el hela året även om LED-applikationen blir lite mer omfattande i sitt utförande.

Just Aurora som används i parker och på torg har en snygg ljusbild som trots sina låga watt lyser upp ett bra område och ger en retro-look som passar många äldre byggnader liksom nya då solcellspanelen gör den modern samtidigt som den har en traditonell klotlampa under som liknar de många är vana med vid gårdar, husknutar och vid andra ställen där den vita kulan känns igen. Själva kulan är som regel transparent i PMMA som är ett plexiglas-material men Aurora kan också fås med en opal / frostad kåpa som är vit. Det tappar då några lumen och har kanske mest med tycke och smak att göra.

Solcellsarmaturer har blivit en vanligare syn även i Sverige. Solellsdriven belysning är en smart och energieffektiv produkt. Anledningen är den ökade effektiviteten och driftsäkerheten kring solcellsmodulerna och armaturerna. Tidigare var de befästa med barnsjukdomar liksom många andra nya produkter men idag har solcellstekniken gått ikapp sig själv s.a.s. och det är både lönsamt och smart att installera solcellsarmaturer. Lämna en intresseförfrågan så återkommer vi med Dialuxberäkningar för just ditt solcellsarmatur-projekt. Du betalar bara vid inköpstillfället resten av tiden får du kostnadsfri el direkt från solen. Armaturerna har en väldigt lång livslängd och de kräver inget underhåll förutom att möjligen borsta bort snö som lagt sig på armaturen vintertid och använda det smarta sparläget så armaturen presterar på sitt yttersta. Om man inte vill komplettera med extraenergialstrande moduler. Låt solen betala din el.

Aurora används idag lite varstans och passar de flesta miljöer på grund av sin retrofit-design som påminner om den traditonella klotlampan. Skillnanden är att man här inte behöver förbruka någon elektricitet om man inte vill utan kan driva armaturen med solens strålar. Aurora är på samma sätt som våra övriga armaturer anpassad för lite varmare klimat och håller i standardversionen inte hela vinterns mörka timmar. För att komma till rätta med detta i de fall man behöver belysningen hela tiden uppdimensionerar vi både solcellspanel och batteri. Önskas så tar vi fram självuppmärmande batteri eller annat passande för ert behov.

parkarmatur, all-in-one, solcells gatlykta

Solcellsarmatur - Den första all-in-one-modellen av förhoppningsvis flera monterad

Solcellsbelysning och all-in-one-armaturer börjar dyka upp varstans i vårt avlånga land. Många har sett nyttan av den nya produkten som efter inköp är helt kostnadsfri både i fråga om underhåll och service men särskilt krävs ingen el då armaturen drivs av solens ljus. Energieffektiviteten är optimal och dagens solcellsbelysning håller hög prestanda och kvalitet. Armaturen på bilden är skickad från en kund och modulen har placerats med solcellspanelen mot solen för att panelen ska få optimalt med solljus under dagen. Modellen måste monteras i söderläge. Det är delvis också nackdelen med all-in-onearmaturer att de normalt inte kan vinklas utan man måste anpassa installationen efter solen. Vi kommer dock ut med en ny modell i höst där ljushuvudet är placerat längst ut på armaturen liksom armaturen i sig som kan roteras simultant åt olika håll för att dels kunna fånga solen ljus, dels belysa markytan. Utan att riktningen påverkas utan solcellspanelens placering. Har man söderläge är det ofast inget problem med modellen av solcellsbelysning så kallad all-in-onearmataturer där allt finns integrerat i en linjär och retangulär armaturform. Det krävs alltså att man har rätt läge för solen för att denna armatur normalt ska vara effektiv.
Solcellsbelysning

solcellsarmatur, solceller, solcellslampa

Katrineholms kommun installerar sin första solcellsarmatur

Katrineholms kommun var en av de första kommunerna att pröva solcellsbelysning i proffesionellt utförande. Även Katrineholms kommun valde vår populära solcellsarmatur, Discovery, som bland annat TC Kraft och Vattenfall använder.

Discovery kan anpassas till att fungera bra i den miljön den ska brukas i och kan ställas in i olika sparlägen. Discovery kommer med fjärrkonstroll så den kan styras på distans. Fjärrkontrollen har olika lägen som kan anpassa armaturen eller tända och släcka den vid behov.

Katrineholms kommun tar ett litet steg själva men ett stort steg för solcellsbranschen. Med stor sannolikhet den första kommunen som investerar i förnybar belysning. Vilket inspirerar andra att göra samma sak.

solcellsarmatur, gatlykta solceller, solcells-lampa

10-watt lyser upp en vägkorsning från 10-100% vid rörelse

Solcellsarmatur som installerats på en trädstolpe vid ett vägskäl som tidigare var helt svart. Fotot togs vid elva-tolvtiden och man kan se hur mörkt det är och vilket ljus man får av armaturens blotta 10-watt. De låga watten gör också att armaturen håller längre då den går på lågvarv när igen är i närheten. Även om de 10% leverantören anger armaturen ska lysa måste vi säga att det ger riktigt bra ljus. På bilden ser den ut att blända men i verkligheten bländar den inte alls. En smart armatur förutom just att de kräver att man monterar dem mot solen.

Armaruren är Zero Carbon med endast 10-watt och ca 1400 lumen totalt. Bridgeluxdioder och inbyggt batteri av LiFePO4 eller GEL-modell samt en silikonbaserad kiselpanel med smart sparläge.

Våra all-in-ones är en speciell form av solcellsbelysning som har allt i armaturen med solcellspanel på toppen, ledbelysningen i botten och komponenter med batteri i lampkroppen. Skillnaden mellan all-in-ones och andra solcellsarmaturer är att all-in-onearmaturen kräver att den lutas mot söder så den får solljus. Våra övriga armaturer har ofta en vinkel- och roterbar panel som kan vinklas och vändas efter solen så man optimerar det ljus som når armaturen.

parkarmatur, torgarmatur, solcells gatlykta

Parkarmaturer med solceller lyser inte bara upp de ger området en skön naturlig känsla

Parkarmaturer med solceller blir liksom solcellsarmaturer i olika former allt mer attraktiva för var och en. Lejonparten av de som köper in solcellsarmaturer är företag och då ofta större företag sen är bostadshus och lägenheter med omkringliggande aktivitetsytor ställen där man vill installera sina solcellsarmaturer. Vissa kräver endast ljus ovanifrån som modellen på bilden vår St. Tropez som kommer i låga watt med högst ett par tusen lumen. Armaturen är inte till för vägar utan just torg, cykelbanor och gångvägar samt parkeringsplatser som inte behöver lika starkt ljus. St. Tropez har nu testats sedan solen kom fram och fungerar som en klocka.

Solcellsarmaturen St. Tropez är en slags all-in-onearmatur där solceller, dioder och batteri är samlat i samma armatur eller kropp om man så vill. Det har flera fördelar. St. Tropez har nu den 20 april 2018 testats i ca en månader och följer solens upp- och nergång som en klocka, dvs. skymningsreläet som går igång när det blir mörkt (just nu idag klockan 21.05) medan den för två dagar sedan aktiverades 5 minuter tidigare. Armaturen lyser även hela nätterna och batteriet håller i de förhållanden som rått i nuläget mer än väl. Se dock solkartan i ditt område. Parkarmaturer med solceller

solceller, gatlykta solceller

En cykelväg har belysts med en gatuarmatur med solceller

Gatlycka solceller och inbyggt batteri med energieffektiva LED-dioder från Bridgelux. En cykelväg har belysts med vår St Tropez med Bridgeluxdioder och LifePO4-batteri alternativt GEL-batteri och en effektiv kiselsolcellspanel. Som vanligt används för denna typ av armaturer en högeffektiv solcellspanel med monokristaller. St Tropez är en av våra mer populär armaturer och vi får snart en refensbild av Balder bostäder som också prövat modellen. St Tropez är helautomatisk i sitt nuvarande utförande i betydelsen att armaturen både tänds och släcks med gryningssensor som sitter under solcellspanelen som sitter ovanpå armaturen.

Solcellsarmaturen ovan har installerats av Fastek. Armaturen har endast 15-watt och drivs av solceller. Solcellsarmaturen är en av våra mest populära armaturer med lägre watt för gång- och cykelvägar samt parker där lägre ljusstyrka krävs än vid exempelvis vägar och broar eller en större husuppfart. Modellen St Tropez går att få i liknande design i utförandet Riviera som kan fås i 30-watt och större batteri.

parkarmatur, solceller, solcellsgatlykta

En riskfylld vägkorsning på landet har piffats upp med lite belysning

Solcellsbelysning har tagit Världen med storm och finns idag representerad i princip alla länder och större städer. Fördelarna är många och användningsområdena likaså. Här han en lantbrukare satt upp en armatur vid en korsning där traktorer och andra fordon åker fram och tillbaka.

Många ställen runt om i vårt avlånga land saknar tillräcklig belysning. Anledningarna kan vara flera med kretsar ofta kring kostsamma kabeldragningar och avsaknaden av el på strategiska ställen där skog och annan vegitation breder ut sig. Här har en samfällighet prövat vår Aurora på endast 12-watt och de höga lumen går inte att se fel på. Armaturen finns att köpa hos Eco by Sweden och just denna finns i 4-, 6- och 12-watt

Har du en väg som behöver belysas men känner att det är ett stort projekt? Installationen av just denna solcellsarmaturen tog nån minut med fyra skruvar och en slandklämma på baksidan så sitter armaturen på plats och inställningarna under sommaren är helautomatiska. När vintern / hösten kommer föreslås att man även använder rörelsesensorn och timer beroende på aktivitet och användningsområde.

light and furniture fair 2018, northern lighting fair

Vår monter på ljusmässan i år i Älvsjö 2018

Eco by Sweden på Furniture & Light Fair 2018, Stockholmsmässan i Huddinge där vi ställde ut vår senaste belysning i LED och våra senaste solcellsarmatuer som ännu inte visats i Sverige. Mässan hade flera trevliga inslag och nyheter förövrigt. Vi hade även trevliga kunder och även Energimyndigheten besökte vår monter för att kolla hur allt stod till. Det var en bra mässa och stora ytor att visa upp det senaste inom LED-tekniken där vi bland annat hade våra Parum som vid sidan av solcellsarmaturerna hade störst publik. Vi ser fram emot nästa års Furniture & Light Fair 2019 på Älvsömässan i Huddinge. Välkommen till vår monter även nästa år.

Mest lockade i vanlig ordning var våra solcellsarmaturer som vi kommer med i nya modeller varje år medan vissa håller sig kvar såsom exempelvis Discovery och Zero CO2 som blivit något av våra favoriter. Här visas en ny lampa upp med den traditionella klotlampan med lågra watt med samma kvalitetskomonenter, Aurora, som är ny för 2017 / 2018. All-in-onearmaturerna har funnits i några år men finns idag i många fler modeller med mer utvecklade och mer driftsäkra komponenter.

LED-nyheter, och om Eco by Sweden, ljusare tider, brf, satsning, belysningsutmaningen, minska co2-utsläppen

Energieffektivisera mera - Bostadsrättsföreningar

Vår satsning mot bostadsrättsföreningar visade sig lyckad och mycket omtyckt. Vi har dock ompaketerat översynen helt och hållet till en El-granskning där vi också ser till säkerhetsaspekter och defekta och spruckna sladdar, transformatorer osv. En nött sladd till exempel kan skada isoleringen och orsaka brand men också ge elstötar. Många visste inte vad LED var. En viktig del av detta är den inre elgranskningen i lägenheterna inte bostadsrättsföreningen som får en delvis annan besiktning. Vi gör husesyn med våra elektriker som går igenom elsäkerheten i respektive bostad. Kontrollerar jordfelsbrytare osv. Vi har även konsulter som bistår i olika frågor som kan röra er förening. Av försäkringsskäl erbjuder vi även att kontrollera eventuella brister vid försäljning osv. se allt är fackmannamässigt utfört. Vilket är en förutsättning för att försäkringen ska kunna tas i anspråk. Vi ger exempel på energisparåtgärder och erbjuder även LCC-kalkyler så det blir enklare att överblicka tillbakabetalningen på en presumtiv investering. Dessutom finns krav på att byta till LED. Vad de flesta föreningar vi besökt har haft genemsamt var att knappt något bytt till LED och samtliga såg mer eller mindre belysningen som ett problem. Både boende och förvaltare. Eftersom bytet till LED kommit såpass plötsligt har många glömt bort just den posten i budgeten och därmed inte budgeterat in ett byta till LED vilket kan sluta på ansenliga summor. Inte sällan över miljonen för en stor bostadsrättsförening med där bytet inkluderar elektrikerarbete med installationer. Fler än en förening hade hoppats de kunde vänta i varje fall 10 år till med de nya lågenergilamporna de installerat överallt. Sodium eller lågenergi innehåller kvicksilver och är en vanlig syn på nyare byggen. Klicka på länken för att se bilagan Vår satsning mot bostadsrättsföreningar

ljusrum, energimyndigheten, osram

Eco by Sweden har fått en plats i Energimyndighetens Hall of Fame

Som avslutning på Belysningsutmaningen 2017 samlades vi en sista gång hos Energimyndigheten för detta år för att berätta och dela med oss av våra erfarenheter under året och våra energieffektiviseringsåtgärder. Eco by Sweden fortsätter även belysningsutmaningen nästa år och har som mål att dels energieffektivisera med bland annat led-lysrör till bostadsrättsföreningar och samfälligheter men också fortsätta vår utveckling av ren energi och solcellsarmaturer med all-in-onefunktion någon vi går i bräschen av som en av de främsta aktörerna i Sverige. Senaste solcellsarmaturer bokades av Vattenfall som är en ledande aktör inom energieffektivisering och omställningen till ren energi. Även Balder bostäder har tagit steget att pröva våra nollenergiarmaturer som inbyggt batteri, dioder och solcellspanel i ett. En smart och helt och hållet miljövänlig drift som bara kostar vid inköpstillfället och sedan blir mer eller mindre självgående. Det går som sagt också att kombinera solcellsarmaturerna med större batterier där det krävs eller kombinera med ström från det reguljära elnätet. Där man i och för sig kan välja el genererad från solenergi som de allra flesta aktörer inom energibranschen idag tillhandahåller sina kunder. LED-lysrör

Philips, parum, led, stralkastare, philips, smd3030, lumileds

Wästbygg belyser sin byggarbetsplats med över 60.000 lumen med två Parum PRO

En byggentreprenör WästBygg har har skickat in denna bild på sin arbetsplats Delfinen med våra senaste Parum LED-strålkastare med hela 150-lumen per watt. En Strålkastare LED med hög prestanda och de främsta komponenterna från Philips Lumileds-serie och drivdon från Meanwell av högsta kvalité. Wästbygg som är ett företag som tar miljön och hållbar utveckling på allvar börjar nu energieffektivisera med smart LED-belysning och har hitills installerat 2 stycken Parum PRO i 200-watts som lyser upp hela arbetsplatsen med 5000 kelvin som ger ett vitare och mer detaljrikt ljus som ökar både säkerhet och synlighet. Parum med 150-lumen per watt är den kraftigaste byggstrålkastaren vi har i ager och troligen den kraftigaste på marknaden i nuläget. Eftersom strålkastaren har så pass höga lumen blir den automatiskt också den mest energieffektiva belysningen på grund av de höga watt kunden valt. Ett bra val och miljösmart val. Vi kan customtillverkar Parum PRO med SMD5050-dioder som alternativ vid önskemål. Också de från Philips Lumiledsserie som ger upp till 180-lumen per watt. Dock är Philips SMD3030-dioder de främsta i nuläget både vad avser ljusstyrka och ljusmönster där allt som helhet är sammantaget. Strålkastare LED

vindtunnelberäkning, ncc, led, solcellsarmatur

Vindtunnelberäkning åt NCC för portabla Zero Co2 - Wind Force Test

Vi utförde en vindtunnelberäkning åt NCC för vår solcellsarmatur med Bridgeluxdioder Zero CO2 där vi genom vår leverantör prövat samtliga 20-watt upp till 80-watt Zero CO2 och hur de står sig mot luftmotstådet och areodynamiken. Man mäter helt enkelt lufttrycket kring mätobjektet i detta fall vår solcellsarmatur för att se vilken motståndskraft den har i olika vindbyar. Provet är annars vanligt för olika slags fordon. NCC önskade dock en Zero CO2 som är en av våra främsta solcellsarmaturer portabel för att kunna flytta runt tillfälliga platsarbeten och liknande. Vi har även egna planera på att utveckla en all-in-one-armatur där man enkelt kan flytta belysningen för att använda på anddra ställen såsom vid konserter, tillfälliga marknader och andra mer kritiska tillfällen då belysning i princip är omöjlig att få. Vi kan göra beräkningar för även andra modeller och även dessa ritningar finns att tillgå vid beställningar över >50 styck. Portabel solcellsarmatur

LED-nyheter, och om Eco by Sweden.

Bostadsrättsföreningen, Auguststringsbergshuset

Vi fick äran att utföra en energianalys för att statusbestämma energiförbrukningen hos den anrika Bostadsrättsföreningen, Auguststrindbergshuset, belägen vid Karlaplan 10. Trots att föreningen hade en relativt nyuppdaterad belysningsarsenal har vi kunnat energieffektivisera ytterligare minst 50% på befintliga ljuskällor samt även få ett enhetligt och ögonvänligt ljus som inte kommer behöva bytas under en lång tid framöver. Vår bostadsrättssatsning fortsätter och vi har många föreningar som nu börjar effektivisera sin verksamhet i samband med vårt projekt vad avser energianvändningen. Vi byter i första hand ut nödutgångsbelysning i trapphusen med rörelsevakt och nödutgångsvakt med 3-timmars stand-bytid vid strömavbrott. Kritiska ljuspunkter är de mer avgörande medan trivselljus kan komma som ett andra moment för de som har kännedom och kunskap om området. För alla andra kommer ändringen till LED med stor sannolikhet som både oväntad och oförberedd.

projektreferens, downlight, led.

Sallén Elektriska projekterar högprestanda-belysning åt sina kunder

En kund, Sallén Elektriska har gjort ett mycket noggrant och välbelyst projekt i en salong. Downlight med Dalí-driver och därmed dubbla kostnaden valdes för belysning i denna salong. Dimbara downlights med mjukt och trevsamt ljus som är anpassat som arbetsbelysning. Vi har även mätt ut LUX och gjort en dialuxsimulation med tillhörande IES-filer för kunden ska få det perfekta ljuset för salongen. Utan överdrift kan vi nog säga att salongen Salléns Elektriska projekterat har bland den bästa belysningen i Sverige just nu i form av kvalitet och prestanda. Kunden valde en produkt ur vår Blueline PRO-serie där vi lämnar långa garantier och har ett mycket speciellt val av belysning som ska tåla det mesta och är gjord av de bästa råmaterialen. Downlight med Dalí-driver

stockholmsmässan, stockholm furniture and light fair, nothern light fair, design week, Eco by Sweden

Northers Light Fair under designveckan 2017

Nu är det dags för Stockholmsmässan igen. Eco By Sweden ställer nu ut i två montrar under Lightmässan i Älvsjö den 7-12 feb. 2017. Furniture and Lighting Fair samt Nordic Light far sammanfaller samtidigt som designveckan och därför har vi även i C15:57-montern - eller ergonomimontern - utrustad den med smart hemma- och trädgårdsbelysning samt kontor där man kan justera både färg och temperatur på sin belysning. I vår andra monter C14:43 ställer vi ut vår heavyduty-belysning för hårdare miljöer och områden med fordon-, arbets- och industribelysning samt ny LED-teknik och vår Zero CO2-serie med solcellsarmaturer. Välkommen att besöka oss. I "ergonomimontern", C15:57, har vi tillsammans med IoU Design for Charity gjort små referensområden för kontor, hemma, trädgårds- och utomhusbelysning. För att nämna några exempel. Välkomna till Eco By Sweden på Light & Furniture Fair 2017.

LED-nyheter, och om Eco by Sweden.

Bostadsrättsföreningarna, Liljeholmens Port och Liljeholmens Torg

Nästa förening i tur var en redan delvis "grön förening" av den större sorten med två föreningar bestående utav Liljeholmens Port och Liljeholmens Torg som tillsammans har bildat en mindre oas mitt i kärnan av Liljeholmens Centrum med både grönska, smarta belysningslösningar i LED och funktionella områden för de boende. Vi har allt från smarta belysningslösningar till kompletta ljusprogram med helöversyn av ljusbestånd både internt och externt. Även i de massiva bostadskomplexen i Liljeholmen i Stockholm hade belysningsarsenalen relativt nyligen uppdaterats och i skrivande stund följer vi upp och kommer med utvärdering om energieffektiviserigen. De gamla T5-rören är fortfarande en aktör som dyker upp på de ställen vi genomgått och analyserat med vårt elektrikerteam.

vatttenfall, energieffektivisering, solcellsbelysning med sensorer

Energibolaget Vattenfall tar täten med nollenergibelysning i form av solcellsbelysning.

Den bästa watten för båda människa, miljö och ekonomi är den kostnadsfria watten generarad från ren energi. Vattenfall Services Nordic AB som är ledande i omställningen till ren energi har projekterat in Solcellsbelysning LED på en avsides parkering med Eco by Swedens solcellsarmaturer Discovery från Zero Carbonserien. Discovery är en ny solcellsarmatur med Bridgeluxdioder och inbyggt batteri och roterbar solcellpanel. Armaturen kan ställs in i flera olika lägen för att effektivisera batteriet och optimera ljusets brinntimmar innan batteriet behöver ny uppladdning. Från 1,5 dagar till 3 dagar kan väljas med olika styrkor och nedtoningsljus när ingen är närvarande för att lysa upp till full styrka vid rörelse och aktivitet. Från exempelvis 100% till 60% vid närvaro och sedan 30% som allmänt ljus när ingen är närvarande.

solcellsbelysning, gatuarmatur

Vi var först i Sverige med att saluföra solcellsarmaturer med all-in-onefunktion och succén fortsätter. Solcellsdrivna gatuarmaturer i LED blir allt mer populära. Ett problem har varit att många inte vill gå i bräschen för den nya utvecklingen och låter helt enkelt bli att installera solcellsdrift på belysning trots att metoden numera är vedertagen vad gäller Gatuarmaturer med solceller Denna modell installerades utanför en campingplats och har enligt kunden fungerat perfekt enligt de specifikationer och de önskemål kunden hade. Trots att det just nu varit många mörka dagar utan sol. Armaturen har en 30-watts ljuskälla i LED med inbyggt batteri och ovanpå en solcellspanel med gyrovinkelfunktion och fjärrkontrollstyrning för de olika funktionerna såsom dagsljussensor, timer och av- samt påstängning av armaturen. Kunden har bytt endast en ljuskälla till att börja med som kan ses på bilden. Ofta börjar man med en armatur för att se hur den fungerar för att sedan investera i solcellsbelysningen. Vi har en mycket stark leverantör i ryggen och man därför också ta detta steg uti gatubelysnings-världen. Energieffektiva armaturer som gör dig helt oberoende elbolagen i dessa delar. Lång livslängd och smarta funktioner gör att man slipper använda skylift varje gång man ska göra en ändring i armaturen. Solcellsarmaturen ska ha en generell livslängd på 25-år. Även om ljuset inte följer med hela 25-år så gör solpanelen det och vi har gjort det enkelt att byta ut LED-dioderna eller batteriet i det fall de mot alla odds skulle fallera. Gatuarmaturer med solceller

stall, paddock, led, highbay

Ett ridhus ska belysas med highbay LEDs i 200-watt

Stall byter LED-armaturer till highbay i LED, för ett ridhus som energieffektiviserar många watt när de byter ut befintliga armaturer till 200-watts highbays med dimfunktion. Highbaysen har Philips Lumileds SMD3030-dioder och Meanwell-driver för högsta prestanda och livslängd. Bara 200-watt i LED ersätter uppemot 1000-watt och mer beroende på vilken ljuskälla som man byter ut. Wonabee börjar med 16 highbays i taket med totalt 3200-watt och ytan som ses på bilden. Vi återkommer inom kort med foton på arenans före- och efterfoton. Mycket driftsäker lampa som är enkel att installera och har enkla funktioner som inte krångar. Tålig LED-lampa med lång livslängd.

Highbay
led, highbay, ledleverans

Wonnabe AB effektiviserar med LED-highbays i UFO-modell

Företaget Wonnabe AB har beställt LED highbays för en hästanläggning där det krävs bra belysning och då det är högt till tak vill man också ha driftsäker belysning som inte krånglar. 200-watt med Philips SMD30930-dioder och Meanwelldriver gör Mars UFO till en premiumlampa som håller länge och ger ett snyggt ljusmönster. Valet av highbaybelysning är ett smart och effektivt val både ekonomiskt och ekologiskt samt ergonomiskt. Highbays är det mest kostnadseffektiva valet då man ofta inte behöver lika många som om man använda vanliga armaturer och så ger de ett brett ljus som täcker stora ytor. Det går även få dimningsfunktion på highbays samt dagsljusfunktion och andra smarta ljusstyrningsmekanismer. Om ett byte till LED oaktat vad man byter ger en energieffektivisering med 50% så kan man med smart ljusstyrning komma mer till 90% utan större ingrepp i installationen. Det räcker ofta med en sensor vid strategiskt valda områden och en timer så belysningen inte står på där det inte behövs. Vid tester man gjort har det visat sig att man använder så lite som 30% av lokalerna vid viss produktion, det betyder att 70% av lokalerna står belysta helt utan att någon befinner sig i lokalerna. Även LUX-sensorer gör att det utanförvarande ljuset används för att spara belysningen inomhus som anpassas efter det ljus som kommer från solen utifrån.

solcells referens, solcellsarmatur, led.

Stora som små har fattat tycke för nollenergiarmaturerna med solpanel

Intresset för våra solcellsarmaturer har varit stort och målgruppen är den mest differentierade bland samtliga målgruppssegment. Det är hög belastning på våra armaturer med solceller med förfrågningar från El-bolag, Energibolag, industrier, fabriker och bostadsrättsföreningar av olika slag men också mindre företag och konsumenter från Norr till Söder. Många lockas av den långa livslängden och den fria-energin medan andra av praktiska skäl behöver gatuarmaturer utan sladd där strömkälla saknas till exempel. Gårdar och mer avlägsna hus där infrastruktur saknas har stora fördelar av att slippa dra sladdar och söka elkälla. Med solcellspanel med integrerat batteri med solpanel ovanpå och LED-ljuskällan under panelen så får man en enkel modul som fästs med fyra skruvar sen trycks på en knapp så är armaturen från det ögonblicket mer eller mindre självgående. Just denna har en timer, grynings- och skymningsrelä samt en vilobelysning på 30% när ingen är i närheten för att lysa upp till full styrka när rörelse aktiverar sensoren.

cornlight referens, led cornlight, ersätter kvicksilver.

En kund har gjort sig av med sitt kvicksilver och
energieffektiviserat med LED-belysning

En kund har bytt ut vad vi gissar är föråldrade 125-watts halogenlampor mot 24-watt i LED utomhusbelysning LED och fått bort många onödiga watt. Kunden är nöjd med ljuset men hade lite frågetecken kring lumen-outputen på belysninen som var av modellen Proton som är en av våra mer populära Cornlights. Vi ska be ett kontrollorgan mäta lumen i ett antal slumpvis plockade lampor för saken skull och se vad vi får för resultat. Det gör vi normalt även i Kina men svenska resultat ser oftast bättre ut. Det går även att vi olika standarder genom Intertek som säkerställer vissa viktiga processer och regler. Om vi inte har fel är det 125-watts halogenlampor som bytts mot 24-watt i LED. Det är en duktig energieffektivisering som kunden kan stoltsera med. För det gör inget att skryta om hur många watt man eliminerat. Snarare tvärtom. Vid varje byte av en 125-watts kvicksilverlampa som är den vanligaste vi mötet sparar man in 100-watt då vi normalt ersätter dessa med Proton i 24-watt eller Atom i 25-watt. Vi rekommenderar dock lite vitare ljus i Atom som har höga lumen per watt och är tillverkad helt i aluminium. Proton däremot har inbyggd fläkt för längre livslängd och kyls effektivt ner av den.utomhusbelysning i LED

LED-nyheter, och om Eco by Sweden, ljusare tider, brf, satsning, belysningsutmaningen, minska co2-utsläppen

Modernt hem och nu modern belysning i LED

Ett företag har projekterat in ny modern och energieffektiv belysning i en strandvilla. Vi fick många fina bilder och huset var så ljust i sig med alla fönster att det var svårt att välja bild. Huset var redan väldigt ljust med stora öppna ytor och det var svårt att välja ut en bild men tavlan tror jag avgjorde saken med LED-lysrör och inmonterad takbelysning i LED. Med rätt belysning känner man sig både friskare och har mer energi. En villa ska ha tre sorters artiifciella ljuskällor. Denna villa ska exempelvis använda sig utav sina stora fönster och solljuset under dagarna och inte belysningen vare sig det är LED eller annat. För andra ytor som arbetsplatser ska man ha mer fokuserat ljus och som bekvämlighetsbelysning i vardagsrum och lounger osv. så ska man ha ett varmare ljus mot det varmvita. Just denna kund valde en lite speciell produkt, dimbara LED-lysrör i traditionell armatur. En ovanlig förfrågan faktiskt just för LED-rör som brukar vara statiska men det verkar ha fungerat bra. LED-lysrör

ljusrum, energimyndigheten, osram

Isabella på Eco by Sweden besöker Energimyndigheten

Som en del i vår anmälan till belysningsutmaningen har vi fått möjligheten att delta i ett unikt och spännande projekt med flera stora namn inblandade och en innovationsgrupp har också diskuterats. Dagens föreläsningar av Ljusrum och Energimyndighetens Per V. har mycket intressanta och viktiga för allas verksamhet kring energieffektivisering och ekodesignlagen. Vi tog också en rundtur för att så vilka apparater myndigheten använder sig utav för att beräkna olika RA-värden och andra parametrar. Inte bara för sin marknadskontroll utan för att vara de främsta inom vad de gör. Vilket är ledbelysning och även viss halogenbelysning som fortfarande hänger sig kvar.

energiutmaningen, energisatsningar, energieffektivisering, LED-nyheter, Eco by Sweden.

Energimyndigheten & Belysningsutmaningen 2017 - Ekodesign!

Eco by Sweden har anmält sig till och antagits till belysningsutmaningen 2017 och bland flera andra miljösatsande och innovativa företag, kommuner och myndigheter i framkant som hoppas kunna bidra till med sina tre i:n med Innovativa Intelligenta Inspirationer för att medvetengöra omgivningen om den nya energieffektivisera belysning och de belysningslösningar vi och andra aktörer har att erbjuda. Genom vår bostadsrättssatsning i Bobättre kommer vi kunna minska den totala energiförbrukningen under de närmsta kommande åren med många kilowattimmar. Framför allt har vi pedagogiskt försökt att illustrera dels den faktiska situationen, dels öka medvetenheten kring LED-belysning i allmänhet och energieffektivisering i synnerhet. Vi kommer göra en utvärdering och analys efter ett år för att se hur mycket vi bidragit till energieffektiviseringen. Det är viktigt att vara innovativ idag och få var och en att förstå sig på energiproblemet och den nya tekniken som är en god lösning på vägen. Vi förgrönar bland annat även Ronald Mcdonalds Hus i Huddinge och medverkar till trädplantering och andra miljösatsningar.

inbränning, färskvara, energieffektivisering, LED-nyheter, Eco by Sweden.

Här bränner vi in nya LED-paneler åt en kund

Liksom övrig LED är LED-paneler en färskvara. Låter man den stå så kan dioderna spricka och drivdonet håller inte heller hur länge som helst om det inte blir brukat som det ska. Här bränner vi in helt nya LED-paneler åt en kund. I vissa fall kan man få panelerna direkt från bandet och då måste man bränna in dem själv om man inte ska använda dem inom det närmsta. Det torde inte bara ett problem mer än för de som sitter på stora lager. Bränner man inte in LED-dioderna så finns risken att du spricker när de väl ska användas och driftdonet får deffekter redan efter ett år om det bara står och dammar. LED ska användas och värmen är en del av själva systemet som avleds via kylflänsar och för dioderna oaktat vilket märke så måste de som sagt "vallas av luminens" under ett par timmar för att bli härdade. LED-paneler

energiutmaningen, energisatsningar, energieffektivisering, LED-nyheter, Eco by Sweden.

Lösningen på ett problem... Parum Gen2 för målarfirmor

Eco by Sweden har utvecklat en LED-strålkastare i nära samarbete med vår leverantörs ingenjörer tagit fram denna LED-strålkastare. Det tog oss ungefär 6 månader att få lampan klar med alla beräkningar och CE-märkningen som leverantören står för. Vi har bestämt helt och hållet hur vi vill ha lampan och har i princip bytt varje komponent vissa av praktiska skäl vissa estetiska och vissa nödvändiga kritiska skäl. Vi har använt det traditionella lamphuset för att komma ner i belastningen när vi fraktar lamporna från Kina. Sen har lamphuset ett snyggt designat lampskal med ett bra värmeavledande kylsystem på baksidan. Lampan finns idag inte i denna höga watt och ändå ha en så hög färgåtergivning som denna som ligger på CRI-värdet Ra93. När en målarfirma för tredje gången kontaktade oss och var mer eller mindre förtvivlade för att deras nya LED som de använda kvällar och nätter då då ofta arbetade visade sig ha ett helt annan färg i dagsljus. En målare hade fått måla om en vägg tre gånger. Så vi bestämde oss för att lösa problemet. Lite förenklat kan jag säga att vi ökat styrkan och bytt ut dioderna så de ska klara den höga effekten samtidigt som vi sänkt lampans lumen till endast 90 lumen per watt. Detta och några modifieringar till har gett oss 6 olika valmöjligheter för våra kunder. Än så länge finns lamporna i varmvit 3000 kelvin och kallvit 5000 kelvin in 50, 100 och 150-watt med som sagts 90 lumen per watt och en färgåtergivning som inte kan göras bättre i dagsläget. I varje fall inte så det gör någon skillnad. Ra93 fungerar för färgkontrollanter till och med. Fotografer och filmare som kräver höge ljusstyrka men samtidigt bra färgåtergivning kommer också få ett perfekt ljus. Det är inte ovanligt att en liknande lampa som denna kan ha en CRI kring Ra70, det finns även 60-65, vilket inte återger solens ljus särskilt bra snarare dåligt. För utomhusbelysning brukar dock 70 räcka i många fall då den inte är lika viktig som andra belysningsområden jämfört med utomhuslampor som gatubelysning. LED-strålkastare

energimyndigheten, belysningsutmaningen, workshop

Eco by Sweden på en workshop hos Energimyndigheten

Två av våra medarbetare deltog i ett mycket intressant möte hos Energimyndigheten. En workshop där aktörer från alla delar av belysningsbranschen fanns representerade och delade med sig av sina energieffektiviseringsåtgärder och även i ett framtidsperspektiv vilka smarta belysningslösningar som finns med bland annat styrsystem för LED belysning som energieffektiviserar och optimerar belysningens prestanda och upplevelse för användaren. Vi var även och prövade olika belysningsberäkningar för gatubelysning där smarta styrsystem smart kommer vara en gynnsam investering för bland annat den offentliga gatubelysningen med också större bostadskomplex och anläggningar som förbrukar stora mängder energi.

energimyndigheten, belysningsutmaningen, workshop, eco by sweden

Hos Energimyndigheten kan du läsa mer om oss och våra åtaganden i Belysningsutmaningen

Hos Energimyndigheten kan du läsa mer om oss och våra åtaganden i Belysningsutmaningen där vi har workshops inom energieffektivisering Workshopen hos Energimyndigheten har inspirerat till många nya innovativa belysningslösningar. Myndigheten gör på uppdrag av regeringen en satsning för att involvera och inspirera stora - och små - aktörer till att byta till smarta LED-lösningar för att spara på miljön och energiförbrukningen. Fram till år 2020 ska även Energimyndigheten visa vad de åtstadkommit då är deras workshops viktiga delar i utveckling och underlättandet för aktörer att beräkna belysningens vinster till exempel ifrån annan elkonsumtion. Olika beräkningsmodeller finns men inga är helt exakta. Energimyndigheten gör ett bra jobb och vår förhoppning är att Belysningsutmaningen fortsätter även nästa år.

nyheter om LED-belysning, och om Eco by Sweden.

Vi byter lampor hos Ronald McDonalds hus i Huddinge.

Isabella och en medarbetare på Eco by Sweden är hos Ronald McDonalds hus (och barnfond) i Huddinge och byter ut befintliga energislösande belysning till ny energieffektiv LED-belysning. Genom att vi kan bidra till en lägre energikostnad för huset som kommer minska sin energiförbrukning med upp till 90% så kan besparingar på elkostnader användas till något mer värdefullt. Lejonparten av Ronald Mcdonalds hus är nu grönt och ska under 2017 bli helt grönt vad avser energieffektiv belysning. Vi fann, bland annat, en 150-watts glödlampa som byttes ut med en 9-watts lampa i LED lite lite högre lumen än vanligt. Vi planerar flertalet besök under året 2016 och även 2017 tills vi är klara med utbytet till LED. Vi stödjer Ronald McDonalds hus i Huddinge

spara energi på en gård, energieffektivisering, smart belysning med sensorer

Energieffektivisera mera, exempel på hur man kan energieffektivisera en gård med smart LED-belysning.

Vi energieffektiviserar en lantbruksgård / bondgård med LED-belysning och första lampan vi bytte var en kvicksilverlampa på 400-watt som byttes mot en 27-watt cornlight med relativt höga lumen men inte överdrivet. En besparing på 383 watt på en enda lampa. Kunden var mycket nöjd med den nya lampan.. Vi valde även att göra gården lite mysigare med 4000K som en enhetlig beysning. Ladugården har fått en 200-watts highbay i taket och utanför har dne en strålkastare med sensor och tre plafonder över dörrarna. Inomhus har ett par lineararmaturer installerats i bland annat garagen som har en Tri-proof-armatur i taket med nedstängningsfunktion. Önskemålet var att alla belysning skulle gå på några watt hela tiden så det inte fanns några mörka utrymmen där man inte villa ha det. Alla garage och ingångar där maskiner och fordon kommer har strålkastare med rörelsesensor för enkelhetens skull och nästan allt går på sensorer och trots att gården nu är upplyst från att ha varit helt mörk så har vi sänkt energiförbrukningen med mer belysning. Vi satte även upp två gatuarmaturer av märket, Sword, och vi kommer installera en solcellsarmatur, Discovery, som sista belysning. Vi kommer snart med bilder från projektet.

LED-nyheter, och om Eco by Sweden.

X3-tävligen var väldigt populär och det slutade med 5 vinnare

Vår senaste tävling på Facebook slog nya rekord och den nya bilbelysningen LED-strålkastare tycks vara en mycket populär produkt i alla kategorier och målgrupper. Oavsett om det gällerarbetsbelysning led och sportbelysning av olika slag till olika fordon. Det slutade med fem vinnare till slut och före- och efterbilder dyker upp inom kort. Här är en referensbild där en kund använt fordonets projektionslins för att få sina 8G+ Noor att prestera bäst. 8G+ är från CREE och särskilt anpassade till just projektorlinstekniken. Vi valde ut 5 personer som vann ett par led-strålkastare, Vi valde vinnarna efter rätt svar på vår fråga och vi behövde en nya slogans så vi valde även att dom tävlande skulle komma med förslag på en egna slogan som skulle vara passande. För mer tävlingar så håll koll på vår Facebook sida. LED-strålkastare

LED-nyheter, och om Eco by Sweden, ljusare tider, brf, satsning, belysningsutmaningen, minska co2-utsläppen

En kund visar skillnaden mellan två LED-strålkastare i sin MC

En mässbesökare fick pröva ett par LED-strålkastare från CREE till sin MC. Det är 3S Flash i H4 (hel- och halvljus) med 3000 teoretiska lumen. Relativt låg lumen för att vara teoretisk. Den första ljusbilden är från CREE. Kunden fick sedan ett par S1 Mach One som har COB-dioder från Brigdelux och inbyggd fläkt med 8000 teoretiska lumen. Oavsett den exakta lumen är det bra styrka i båda lampor. Färgtemperaturen har kunden med 3S-lamporna haft möjligheten att byta film till 10.000 kelvin, eller så nära som möjligt, S1:orna från Bridgelux har 6500 kelvin som grundtemperatur och kan inte ändras. Det finns en utförlig recension från dessa två LED-strålkastare men också från våra andra med X3, 8G och 6S som våra kunder lämnat.

Philips, Philipsdioder, helljus, stralkastare, philips, luxeon, zes, lumileds

En kund visar upp sina nya fordonsstrålkastare - Mäktigt ljus i LED

En kund har skickat in denna bild på sin SAAB med nya fordonsstrålkastare från Eco by Sweden strålkastare LED av märket Philips Luxeon ZE S. Strålkastarna finns i helljus och hel- och halvljus med 22-watt i vardera och 4000 teoretiska lumen i varje strålkastare. Vi är alltid försiktiga med de angivna lumen då de sällan stämmer men i det här fallet, liksom de andra, talar ljuset för sig själv. Skillnaden i lumen blir först märkbar när man beställer billiga LED-strålkastare från oseriösa leverantörer i Kina, vi har sett många exempel på det. Och många av våra kunder har berättat sina tidigare erfarenheter när de beställt LED-strålkastare från Sverige att ljuset de får inte ger vad de lovar. LED-strålkastare

kina, leverantör, highbays, supplier, visit

Leverantör utav highbay UFO och industribelysning

Våra medarbetare gör annonserade men också oannonserade besök hos våra leverantörer i Europa men särskilt i Kina i Guangdong, Shenzhen och Hong Kong. Vilket är helt ok och vi får löpande inbjudningar för att se nya produkter och för att följa utveckligen fullt ut. Transparensen har i den meningen ökat och produktledet är öppet så att säga. Man vet som inköpare vad man går och vad det är man egentligen betalar för. Har lampan ett högt pris beror det på tillverkningen och komponenterna och därför livslängden och prestandan. Energimyndigheten tillsammans med 14 ytterligare myndigheter samverkar vilket är en effektiv metod för att komma till rätta med energiförbrukningen vi överskrider. Läs mer om LED-belysning här.

mässa i Medelpad, trädgårdsmässa, mässa, utställare

Vi ställer ut på Trädgårdsmässan i Medelpad

En av våra medarbetare har ställt ut på ännu en mässa under 2017. Denna gång trädgårdsmässan i Medelpad. LED eller belysning är såpass integrerat i alla delar av våra liv att det är svårt att välja vilka mässor vi har tid att ställa ut på. De flesta mässor är relevanta för oss på ett eller annat vis. För trädgård har vi speciellt vattentät utomhusbelysning i LED som markbelysning, IP65-ratade spotlights, pollare och strålkastare för att belysa tomten. Även vår solcellsbelysning har visat sig intressant för både stora och små. Idag ska vi däremot som besökare till E-commerce en mässa om e-handel i Stockholm, Kistamässan. Utomhusbelysning i LED

stockholmsmässan, stockholm furniture and light fair, design week, Eco by Sweden

Stockholm Furniture & Light Fair 2017

Eco by Sweden ställer ut på Stockholmsmässan 2017 under designveckan. Stockholm Furniture & Light Fair 2017 också kallad Northers Lighting Fair där Eco By Sweden ställer ut bredvid Malmbergs och IoU Design. Vi kommer visa mer Zero CO2-serie med solcells-gatuarmatur med vinkelbar gyropanel / solcellspanel samt våra nyutvecklade LED-floodlights och den senaste teknikens LED-strålkastare för bruks- och arbetsfordon. Vi kommer även medverka på 2018-års Älvsjömässa med nya produkter som vi utvecklat under året och andra som vi kommer promota under 2018 och de närmsta åren. Hälsa på oss på Älvsjömässan även detta år och få en give-away som förra året bestod i LED-moduler i olika watt och olika modeller som visade sig vara mycket uppskattade. Vi kommer i år ställa ut produkter som tidigare inte visats i Sverige eller ens finns för visning. Däribland vår egenutvecklade strålkastare Parum Gen2. Vi kommer även ha med Parum PRO från Blueline PRO-serien med 150-lumen per watt. Besök oss på mässan och testa vår belysning på plats...

aktuellt om LED-belysning, och om Eco by Sweden.

Vi tyckte huset behövde Piffas upp lite i hösmörkret med LED.

Nu har hösten kommit och därmed också mörkret, Eco by Sweden är på besök på huset i Huddinge åter och ger barnen på Ronald McDonalds hus en designad LED-lampa i form av en blomma, som går att få i alla färgnyanser och former. Det blev en rolig grej att piffa upp höstmörkret med! Särskilt uppskattade barnet och deras föräldrar den lite speciella LED-lampan som är en slinga eller också kallat LED-rep eller LED-strip är en nyhet som både kan dimmas och ändras färg på i miljontals olika nyanser med fjärrstyrning och även i olika vita färgtemperaturer från varmvit till naturvit och kallvit. LED-repet fungerar även utomhus och under vatten.

LED-nyheter, och om Eco by Sweden.

Eco By Sweden på MC-mässan i Älvsjö 2017

Vi besökte i veckan MC-mässan i Älvsjö som både bjöd på fina bilar, atv:s. motorcyklar och andra nya fordon och fordonstillbehör. Vi var på plats för träffa en kund som ville uppgradera sin arsenal till den senaste generationens MC-belysning. I Sverige har MC-marknaden mycket kvar att lära från USA där våra lampor varit standard ett bra tag nu. På mässan lyste de dock med sin frånvaro förutom våra X3-strålkastare som vi hade med för en kunds räkning.

Eco by Sweden, bmw x5, 8g cree, ledstrålkastare

En kund har prövat våra 8G+ LED-strålkastare från CREE

Vi har lite osäkra på vilken belysning som fanns i fordonet original men har nu fått en uttömmande förklaring av kunden som haft lampor i halogen varpå han bytt till LED som man kan se i den högre ljusbilden / lamphuset. LED-strålkastarna kommer från en konkurrent som vi inte behöver hänga ut helt, XXXXX-kungen. Förmodligen ska vi också till konkurrentens fördel säga att LED-lampan är av helt annan karaktär än de CREE som vår kund installerat. Som natt och dag. Nu är det dag som natt med våra kraftigaste LED-strålkastare hittills. Stor skillnad på ljus och ljus. Frågan är om inte dimljusen är lite väl starka för dimljus. Men de som gillar ljus gillar ljus och oftast kraftigt sådant. En nöjd kund. LED-strålkastare

Eco by Sweden, hong kong, mässor, utveckling, kvalitetssäkring, uppdatera

Hong Kong International Lighting Fair 2016 (Spring Edition).

För att hänga med i den senaste utvecklingen besöker vi de senaste mässorna och seminarium inom belysning och ren teknik. Vår medarbetare, från Storbritannien slog följe till Hong Kongs Internationella Belysningsmässa, HKTDC. under en veckas rigorös och schemalagd mässresa där noggrann planering som behövdes för att hinna träffa alla våra kunder men också leverantörer av LED-belysning, teknik och referenser. samt annan tillhörande teknik och ingenjörer för att diskutera nya produktsval för den Nordiska och den Europeiska men särskilt den Nordiska marknaden. Mässbesök och mässutställningar är avgörande delar i vår verksamhet.

Eco by Sweden, hong kong, mässor, utveckling, kvalitetssäkring, uppdatera

Messe Frankfurt - Light+building vid Frankfurt am Main.

Frankfurt Messe är ett av världens största mässkomplex vid Frankfurt am Main. Eco By Sweden besökte givetvis mässan och bilade ner till Tyskland. Light+buildingmässans omfattning är svårt att beskriva och det går flertalet bussar mellan mässhangarerna. På mässan representerades de allra största Europeiska namnen inom byggteknik och belysningsdesign med LED-belysning och nya LED-armaturer LED-belysning i spetsen och den senaste utvecklingen. i Frankfurt åker man busslinjer mellan LED-belysningen och lamporna. Europas största mässlokaler med flertalet busshållplatser och åtskilliga mässhallar.

LED-nyheter, om Eco by Sweden.

En julklapp i ljusets tecken till Ronald McDonalds Hus.

Eco by Sweden på återbesök hos Ronald McDonalds hus i tid till julen. Förutom lite allmän belysning fick huset en speciell LED lampa i bordsmodell med trådlös mobilladdning, färg- och dimfunktion. En ögonvänlig multifunktionslampa och en ny produkt i vårt sortiment. God jul till personalen på Ronald McDonalds hus och må ni alltid i fortsättningen ha fulladdade telefoner.

aktuellt om LED-belysning, och om Eco by Sweden.

Hästanläggning med ridhus, stall och Paddock.

Vi uppgraderade för kunds räkning en hästanläggning med tillhörande paddock med vår gatubelysningsarmatur, Shield och Floodlighten, Parum PRO. Både i energieffektiv LED givetvis. Ett tidigare, särskilt under vinterhalvåret, mörkt område har piffats upp ljusmässigt och gjorts med funktionellt och användarvänligt med små medel. Energieffektiv och miljövänlig belysning som inte kräver något underhåll och inga byten av ljuskällor under en lång tid framöver. Smart val med kombinationen Floodlight för ingången som ger en bredare ljusbild.

Eco by Sweden, mässor, besök, kvalitetssäkring, ställa ut på mässa, eco ställer ut på bomässan i Nyköping

Eco by Sweden ställer ut på Nyköpings Bomässa

Vi deltar som sagt i drygt ett tiotal mässor i år där mässbesökarna kan se våra produkter och testa dem i våra El-väskor till exempel. Få även en energiberäkning eller lite information om det rättsliga läget kring LED-belysning. Vi både visar upp och informerar för att öka medvetenheten kring energieffektivisering och smarta belysningslösningar och system. Vi vill inspirera till att byta belysning på ett attraktivt sätt som appellerar till alla kategorier och inte minst det faktum att LED har placerat sig högt upp på skalan av tävlingsdeltagare gör att det finns många anledningar till att veta mer om LED och energieffektivisering. LED-belysning Eco by Sweden

Eco by Sweden.

Kund har skickat foton på Philips 7S Canbus

7S CANBUS har Philipsdioder och flygplansaluminium och är den senaste lampan Philips släppt på marknaden med sina Lumileds Luxeon Z ES med mycket speciellt och unikt ljusmönster som slår både CREE och andra konkurrenter. En kund har skickat in en bild på sitt nya LED-ljus och verkar nöjd med bytet. Endast en lampa sitter i lamphuset med 6000 teoretiska lumen och 8000 kelvin i färgtemperatur.

energiutmaningen, energisatsningar, energieffektivisering, LED-nyheter, Eco by Sweden.

Philips Luxeon XZ ES LED-dioder - helljusstrålkastare i LED

En kund har skickat in denna bild som föreställer ljuskäglan från en stylad och sänkt SAAB 93 med nya LED-strålkastare från Philips och det kraftiga ljuset går inte att se fel på. Det viktiga med övergången till LED är att man får exakt rätt utrustning vid fordonsbelysning då den kraftiga belysningen i andra fall kan bli en fara i trafiken om man exempelvis glömmer att blända av eller inte har adaptiva strålkastare som klarar av tekniken för halvljusen. Ävem dimljusen blir väldigt starka. LED-strålkastare

Eco by Sweden, shenzen, kina, fabrik, besök, kvalitetssäkring, ingenjör

Besök hos en av våra leverantörer i Kina

Vi är med i utveckling och kvalitetssäkrar våra produkter genom en nära kontakt med inköpsansvariga och leverantörer hela vägen ner till ingenjörsnivå för att ta fram den LED belysning som våra kunder efterfrågar. Eco by Sweden besöker här ett par leverantörsfabriker i Shenzhen, en stor stad i Guangdong-provinsen i Kina som är en speciell ekonomi- och finanszon. Samt Honk Kong som också är en stor LED-aktör. Besöket från 2015 visar en test- och produktionsanläggning med tillverkar strålkastare av aviationsalu ADC12.
Läs mer om oss som leverantör av LED-belysning

kistamässa, energieffektivisering, Eco by Sweden

Kistamässan 2017 - Trädgård och bomässan i Kista

Eco by Sweden ställer ut på Kistas Trädgårdsmässa i den 24-26 mars 2017. Lagom till våren visar vi upp vår utomhusbelysning för både privatpersoner, den offentliga och kommersiella sektorn. Se bland annat vår nya solcellsbelysning i Zero carbonserien något som blivit mer och mer populärt den senaste tiden. Vi använder själva endast solcellsbelysning i största möjliga utsträckning och den fungerar utmärkt. Kom förbi vårt mässtånd för en titt eller bara en pratstund om LED och dess för- och nackdelar. Vi kan det mesta och svarar gärna på alla frågor hur konstiga de kan tyckas vara. LED är nytt och det är inte lätt att hålla reda på alla nya begrepp och termer. Vi ses på mässan så kan vi berätta mer...